Tuesday, November 1, 2011

Study Weak??

Bismillah...

Hari ni 1.11.11, maksudnya ada lagi lebih kurang seminggu lebih aku nak final exam. Ahad minggu depan, 6.11.11 a.k.a 10.12.32 adalah hari raya haji. Time tu aku amik cuti dalam 4 hari. Bukan cuti balik rumah saja, cuti study sekali. Dalam minggu study week ni kena siapkan 3 fail. 1 fail makan masa sehari (cincai punya kerja).  Maksudnya ada lagi 4 hari nak study. Selalu ja macam ni, last minute study memang dah jadi makanan. Kalau takda orang push nak study memang berat nak bukak buku, mukabuku takda masalah. Selalu jugak lepas habis exam, insaf sebab tak boleh jawab. Lepas tu, tekad nak study awal untuk final exam sem depan. Tapi haremmmm, serupa jugak!

Rasanya peristiwa akan ulang kembali. tekad sem lepas akan ku bawa ke sem ini. Hah, apa kejadah pelajar zaman sekarang. Banyak duduk senang lenang sampai lupa mana yang patut di utama. Mak bapak letak harapan nun setinggi gunung daik, tapi apa yang diberi bercabang tiga. Cabang yang terakhir tu untuk belajar. Tapi cakap nak berjaya. Pekejadah!!



Aku tak mau jadi macam ni!

5 comments:

athirah mddesa said...

rilet2..selagi ada masa..pulas otak biaq habih lo

aminaim said...

uihh, pulas otak? klu skrg dah pulas time exam nak buat apa lg

GigiWangi said...

Haha, kena konsisten lah beb.
Kau ni, kena ada supporter dari belakang agaknya baru jalan.

Tp aku tak risau lah, kau mesti pointer tinggi ni, lelaki, 9 akal.

Siapa boleh tanding.

Asyraf Ridzuan said...

p study kaihh...haha...

aminaim said...

gigiwangi,
pergh, jgn anggap 9 akal semua utk study. hahaha. imaginasi....

acap,
meh study dgn aku meh. huhu