Wednesday, January 12, 2011

Cabaran Baru

Bismillah...

Apa yg baik kita perlu contohi bukan? ya, itu semestinya. Start entry dgn 'bismillah' adalah idea yg dicopy paste oleh aku sebab kan bagus tu. Ingat Allah sebelum buat sesuatu.

...................................

Piuhhhh!! Start tahun baru dgn menjadi new class monitor mmg sesuatu yg agak mencabar dan banyak berpeluh. Kena pergi sana, terkejar ke sini, sangat berkepentingan! Oleh kerana itu yg dikatakan tanggungjawab, tetap kena pikul even sesusah mana pun tugasnya. (Yea, positif kan diri adalah satu motivasi.) Banyak benda nak kena handle. Jumpa lecturer, set kelas, amik buku, hantar buku, tulis nama org bising dalam kelas (haha, teringat jadi KK time sekolah rendah). Eh, sekarang tak perlu dah tulis2 nama bising nih, kan udah beso semuanya. Lecturer pun dah tak amik tau sangat. Dulu tulis pun sebab cikgu suruh ja. Apa pun, mmg berat tugas nih.

Namun, dalam setiap kesulitan yg aku hadapi, orang sekeliling sentiasa ada menghulurkan dana tenaga. Yg berat rasa ringan, yg ringan tak rasa apa-apa. Syukur padaMu ya Allah, kerana menempatkan aku dalam kalangan orang yg sebegini. Semoga kami sentiasa diberkati. Amin..

.....................

Btw, ingin mengucapkan tahniah kepada aku kerana berjaya memperoleh dua surat 'layang' dari KJ. Sangat ngeri. Orang len dapat satu ja, aku sapu dua sekali. Tahniah2.
Kena put lots of efforts nih. Gambate-gambate-fura-fura..(sambil buat hakka dgn muka bersemangat.)

2 comments:

Ikmal Ikki said...

satu lg tu surat secret admire yg kasik kot..haha

aminaim said...

shhtt! jgn ckp kuat2.