Sunday, July 3, 2011

Berat Nanang Gilew

Bismillah...

Masa berlalu dengan begitu pantas. Weekday yang bermula dengan hari Isnin tiba-tiba dah jadi Jumaat. Pantas kan?! Setiap hari berlalu tanpa aku sedar hingga kadang-kadang aku tak perasan apa yang aku dah buat hari-hari sebelumnya. Adakah itu masalah memory, atau memang aku tak sedar apa yang aku buat. Kes berat nanang ni!

Hidup dekat maktab semakin menarik dan mencabar. Dulu awal-awal masuk masa tahun 2009, terasa diri ini kerdil saja. Tapi bila dah 2011, junior pun dah bertambah, perasaan jiwa sebagai senior mendadak menerjah. Nak jalan mau angkat dada, kepala kasi dongak sikit, mata tengok hujung-hujung saja. Ego! Hahaha. Pergh, menipu! Sebenarnya, semua macam biasa saja. Tapi part perasan senior tu memamg ada la. Hoho..

.........................


Minggu belajar dah mula sejak 2 minggu lepas, 20/6/11. Feel dan mood belajar dah mula terasa. Itu pun sebab tengok member buat kerja (tapi aku tak buat jugak). Dah dapat feel dengan mood tu kira bagus la kan! Haha.. Bukan senang nak cari mood belajar lepas cuti tanpa gaji selama sebulan. Itu baru sebulan, yang budak universiti sampai 4 bulan cuti. Tak tau la mengkome lagu mana. Be prepared, der!

Dalam 2 minggu ni, ada beberapa perkara yang aku perasan berlaku pada diri aku. Perkara pertama dan memang selalu berlaku, nak bagi tumpuan dan membina semangat untuk belajar punya la susah. Ni nak update blog ni pun mau kena paksa diri. (Kalau lah aku mampu paksa diri untuk study camni kan bagus.)

Kedua, untuk semester ni aku rasa aku makin aktif dalam bersosial (positif). Alhamdulillah! Mungkin perubahan hormon kearah lebih matang kot. Ketiga dan yang tak leh blah; hormon nak berkasih sesama manusia makin ter'secrete'. Deymn, part ni memang menakutkan. Behave! Kawal!!!

Masih terngiang-ngiang lagi pesanan cikgu kelas sebelah time sekolah dulu, 'Perasaan tak mampu dihalang tapi boleh dikawal.' Oyeahh, fighty!!



p/s: Sangat susah nak mulakan balik apa yang dah lama berhenti dilakukan. Contohnya, study. Berat nanang!

6 comments:

ariff al-baqi said...

amboi, pandai hang sekarang ye ? hehe

aminaim said...

erkk, hehehe

athirah mddesa said...

wuuu senior

Asyraf Ridzuan said...

mood tu penting!! haha...yg aq hairan camna hg bleh dengaq pesanan cikgu kelas sebelah... haha...mungkin suara dia teralalu kuat agaknya...

aminaim said...

athirah,
haha. biasa lah kan. hg pun sama.

asyraf,
member aku yg dok kelas sebelah. so, dia bgtau aku apa yg cgu dia berpesan. haha

aliF_miM said...

salam..makin mantap blog ni...cngrate2..(kalula aku leh pksa update blog cam ang..;P berat nanang sgguh ni..)hahha