Tuesday, May 11, 2010

..Satu Permulaan..

Alhamdulillah, syukur padaNya...
Tidak ku sangka apa yg aku bayangkan sebelum ini sudah berada kat starting line. Dulu ada gk aku angan-angan nak create blog and nk post itu ini utk kepuasan diri. Tp ntah pasal apa ghasa mcm x dop idea plop (hambik hg, aku cmpuq abih dialek)..haha..tp skali lg x sngka, skrg dh betol2 jadi kenyataan...yeah!!hahaha..HOORAYY!!!

Hmmm, aku plan aku nak jadikan blog aku ni sbg tempat aku lontarkan segala apa yg ada dlm kepala aku yg 1 ni mcm org lain gak. Tempat 4 me to story about me yg x bpa suka mkn mee and segala apa yg aku lalui dlm kaler2 hidupku yg berkaler2 ni.

Ok, ckp pasai create blog, aku mmg selalu (tp x da la selalu sngt. tp boleh dikatakan slalu gk la) baca blog kawan-kawan aku yg lain. Blog diorang sume best2. Ada yg cita pasal diri sendiri, aktiviti diorang, ada gak yg suka nasihat, peringatan and so on la, dan smua yg diorang coretkan tu sngt unik dan cara diorang show their post wat aku rasa nak baca n terus baca. Tuntasnya, mmg aku suka baca r.. dari situ la gua rasa nak wt 1 utk diri gua sniri. At least ada gak tempat nak mencurahkan segala yg tersumbat dlm kepala ni. Nak tulis diari rasa mcm mat bunga plak, so klu taip rasa la macho sket kot...kui3..

Tapi ni smua hanyalah perancangan aku ja la, x tau la nak jadi ka x. Jgn la hampa xcited terlbey plak..haha..(rasa cm da fan plak..huhu)..tapi betol la kan, kita hanya merancang, selebihnya adalah urusan Allah. Dia lah penentu segala yg berlaku kat alam ni. Tak kira la alam bunian ka, alam manusia ka, alam jin ka, 2 alam ka (aik, da tajuk filem plak), semuanya dlm pengawasan-Nya. Apa yg penting kita sentiasa berusaha mencari redhaNya dlm hidup kita seharian..(cm lari topik la plak. aaah, kesah apa, ni blog aku, ska hati la..)hohoho..

Fuhhhh, rasa 1 semangat lain plak bila da blog sniri ni..idea bagai mencurah-curah ke ladang gandum...haha..namun begitu, kemampuan manusia terhad. Aku pun manusia gak. So, aku perlulah berehat, even aku dah 3 kali tido hari ni..hehe..bukan apa, untuk menjamin pagi yg berkualiti..(terjamin la sngt..)huhu..
wokey la, gud bye 'Hidupku Punya Kaler'..assalamualaikum..

2 comments:

sHa_Na d HeArty said...

wah!! cyalah afnan!! keep it up! i'll follow u..hahaha...k...chow!!

Afnan Muhyiddin said...

haha, tq2...
u burn up my spirit!!