Monday, May 17, 2010

Suka vs Cinta


Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.
Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja.


Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari kata.
Perasaan suka bermula dari telinga.

Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka. Umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika kita cuba menutup mata. Cinta berbuah menjadi air mata.
Setiap orang akan mengalami situasi ini dalam hidup mereka.

Ini hanyalah pendapat org sahaja. X tau r btol or x. Sbb dia punya isu ni cm best, so aku pun copy paste saja laa...hahaha..
Alamak, kantoi plop..hehe

Sahabat,
bercintalah kamu selagi cinta itu masih berlandaskan agama,
bercintalah kamu selagi cinta itu tidak mengatasi cintamu pada Maha Pencipta,
kerana tiada cinta sejati melainkan cinta-Nya.
Dialah pencinta setia...

sumber:
http://hey-rara.blogspot.com/2010/05/di-hadapan-orang-yang-kita-cinta-hati.html

3 comments:

-Mai- said...

urm..menarik + jiwang sket..tp btw ak suka kata2 yg last tu..penuh makna..=)

Afnan Muhyiddin said...

trimas...
aku pun suka yg last tu..
very deep,..;)

faris_jayz said...

Hoho...da makin jiwang hg skg ny pk nan...haha...anyway...nk gtaw...blog hg ny clean sgt! :) he...

Letak la chatbox...amek kt cni:
http://www.shoutmix.com/
...nty bole la org yg melawat blog hg meninggalkn URL mereka...bru hg taw spe yg mai blog hg... ;)

Then, letak la iklan pape...disamping berblogging, masok la dwet cket...
http://www.nuffnang.com.my/
Bkk website nuffnang tu...register, then submit blog hg...pstu letak la iklan nuffnang kt blog hg... ;)

Lg satu(maaf, terlalu bnyk krtikan :p)...nk bg blog hg nmpk lbey indah dan menarik...hg gne la template yg bes2 dan professional cket...ade 50 template terbaik dri ladang kt cni:
http://www.hongkiat.com/blog/50-most-beautiful-blogger-templates/

Aku suggest hg amek kt ctu la...mmg bnyk gle yg cntik2...aku pon amek kt ctu gak... :)

Akhir kata, semoga berjaya dlm berblogging...
Selalu2 la berkunjung ke blog aku... ;)
http://polaroidblogger.com

Salam...