Tuesday, March 29, 2011

Gelora

Bismillah...

Bertemankan lampu kalimantang hasil gubahan daripada ilham Thomas Edison, si tua yg tak reti putus asa, aku duduk di sisi meja baca. Tangan pegang buku, kepala ngadap laptop. Perasaan bergaul rasa. Aku keliru, mana satu perasaan yg benar-benar di sanubari. Gembira? Resah? Seronok? Risau? Dia Maha Mengetahui.

'One in a Million' berkumandang. Mata dipejam, penghayatan seratus peratus. Bukan ingin menilai sejauh mana tahap kebagusan nyanyian, tapi lirik cuba difahami.

Dalam sehari, banyak yg terjadi. Banyaknya membuatkan bibir terukir senyum, walau kat dalam tak tentu arah. Kawalan emosi perlu stabil, itu basic jadi cikgu. Kadang-kadang member cakap aku gila, senyum sorang-sorang. Haha. Lagi buat aku senyum.

Kepala makin kusut. Aku terkena, memang kena. Mula niat nak jadi member, sekarang lain pulak jadinya. Puhh, pi jauh-jauh!!

...........................

Kerja tak sudah-sudah! Memang ingat minggu depan relax abis, tapi tak sangka, sama saja. Kesabaran diuji, ketenangan dicari. Kumpul tenaga + semangat nak mula first step. Step pertama penting! Tak da step pertama, apa yg diimpi, rendah probability utk jadi reality.

10 comments:

cik athirah said...

aik kami pon rasa mcm hmpa jgk...xleh rilex hayun2 kaki lg...xpa2

aminaim said...

betol2, kena hayun jari jemari atas keyboard ja.

zulhilmi said...

tediaaa!!! kwn2..haha

aminaim said...

haha. padia?? taktau2

Asyraf Ridzuan said...

lama dh x blogwalking sbb bnyk kheja...

aminaim said...

jadi, selamat berjalan

cegu na said...

antara mmber dgn prasaan "terkena" tu, mne yg buat anda lbih hepy?

aminaim said...

mestilah berbaur

cegu na said...

berbaur?

aminaim said...

sukar diungkap