Tuesday, October 19, 2010

Tak Kuna

Sekarang post aku adalah utk membalas dendam terhadap individual oral test tadi yg macam *****.

Astaghfirullahal'azim...
Bukan salah test tu, buat pa nak blame beliau. Kesian beliau. Ya, aku mengaku memang salah aku oral test tu hancur lebur macam hancurnya istana pasir di Bt. Feringghi. Sebelum aku, friend of mine dapat tajuk 'Wealth', kekayaan. Time beliau nak blah aku sempat tanya, dia cita pasal apa. Ok, then turn aku. Lepas duduk, pilih nombor. Dapat no.2.

Naah, sekali aku pun dapat tajuk yg sama macam member aku tu. Apa lagi 2 minit yg diberi aku peruntukan dgn sebaiknya utk generate idea. Idea dicedok dari member aku tu...haha. Jahat2!!


"Ok, you may start now."

Assalamu'alaikum and a very good morning to both of you. Ok, my topic is about 'Wealth'. When we go to this topic......bla..bla..bla..aaaaaaa. Actually, wealth is not important (hah, sudah!). If we haven't have a good health, wealth that we have is nothing. If we haven't have aaaaaaa happiness, wealth is nothing. For example, like people aaaaa who aaaaa are rich. They usually have no time to spend with their family...bla..bla. Aaaaa, sometimes people who are rich, they use their money to do bad thing. Aaaaa, like international actor, Brad Pitt, he use his money to donate to aaaaa poor people like at country which have such aaaaaa La Nina. (eh, tu bad thing ka?? ayark!).

Ting! (loceng bunyi). "Ok, thank you.", says the panel.
"Thank you." ,i replied.


Warghhhh, rasa cam nak sepak-sepak buntut kerusi. Dengan ayat berterabur! Vocab x keluaq! Grammar apatah lagi! Astaghfirullah...

Nasihat saya, buat lah persediaan secukupnya.
1. Malam b4 oral test jangan bajet terer, asyik dengaq lagu ja.
2. Bagus kalau ada soalan spot, tapi jangan terlalu mengharap. Sekali soalan spot x naik, terkencing kamu!
3. Tidor awal. Kalau tak, esok blank. Terkencing lagi sekali kamu!


p/s: Mudah-mudahan saya lulus..huuu. Tak kesah dah markah tinggi or rendah.

4 comments:

cik said...

afnan...
dpt tajuk wealth kgk..kecewa..
no point..blur..semua xtau..
xtau ckp pa..xpa2...
berserah ja

pRinCeSS ShAnA said...

ye ek tia? don wory be hepy.konpem lulus eh..ak pon merapu td.hhuhu

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

aiyarrkkk~
dpt tajuk wealth ka
tajuk friends ka
tajuk tourism ka
kalu da lidahku terkaku
xbule nk wat pa da. . .huhu~

aminaim said...

huhu, btol2.
xpa2,
skrg tawakal dan doa ja yg termampu...;)