Sunday, October 17, 2010

Semoga Kau Bahagia

Subhanallah, alhamdulillah, allahuakhbar!!!
Aku bersyukur yg teramat padaMu Ya, Allah! Kau telah membuka pintu hati hambaMu.

Sekarang nih hati aku bercampur baur, nak nangis pun ada...uhuk2
Tak tau nak mula entry ni mcm mana...

Actually, kat sini aku nak share satu situasi. Sorang sahabat ni, putus cinta dgn bf beliau. Beliau mmg frust gila r. Smpai nangis2. Aku try nasihat dan bg pendapat sendiri dgn harapan dia paham. Namun, sesuatu yg aku x sangka berlaku. Aku x tau mcm mana nak express situasi sebenar. Apa yg aku pasti Allah telah buka pintu hati dia utk menerima hidayahNya. Hakikat sebenar cinta...



...
ko carila kata2 hikmah..kita leh share..12:53 AM
heee..12:54 AM
2 la kan..12:54 AM
brmakna btol..12:54 AM
Belajarlah bersyukur ketika mendapat keuntungan dan belajarlah tersenyum ketika menghadapi kerugian12:56 AM
tdow da ke?12:56 AM
http://kalerhidupku.blogspot.com/2010/08/patient-sabar-la-ye.html12:57 AM
x la12:57 AM
ni blog sapa ntah aku sapu12:57 AM
Me
...
wakakak12:57 AM
ok212:57 AM
paknan1:01 AM
aq plg suka part neh..1:01 AM
tq ya bg kat aq1:01 AM
"Namun, kasih Allah terhadap hambaNya dgn sifat ar-Rahman tak pernah putus. Dia masih bagi kita peluang untuk merasai nikmatNya even bergunung dosa yg kita buat.
Kasih Allah sememangnya tak ada tandingan.

Sabar lah. Setiap sesuatu itu ada hikmah dan didikan dari Allah."
1:02 AM
1:03 AM
kenapa ko suka part tu?1:03 AM
Me
...
sbb..1:04 AM
aq wasew aq da manyak wat dosa...1:05 AM
tp..1:05 AM
allah still bg aq kbhgiaan1:05 AM
n apa yg jd mmg ad hikmahnya1:05 AM
cth:aq clash ngan ...(cam xda cnth len kan)1:05 AM
heee..1:05 AM
then aq lbeyh rapatkan dr ngan allah..1:06 AM
b4 dis..aq lalai..1:06 AM
nak slt hajat...susa jew...1:06 AM
tp skrg,..alhamdulillah..1:06 AM
2 ja kot.1:07 AM
hahah1:07 AM
alhamdulillah1:07 AM
ko buat aku rasa cm nak nangis ja1:08 AM
Me
...
ko taw..1:08 AM
skrg aq fkir..1:08 AM
aq dup nanges2 sbb clash..1:08 AM
sbb laki..1:08 AM
+++ is Available - =(
(1:09 AM)

...
nak doa pnjg21:09 AM
pdahal..1:09 AM
aq xsedar..1:09 AM
aq nages bkn sbb aq mnyesal psl dosa aq1:10 AM
tp aq nages sbb laen..1:10 AM
betapa aq sngat x brsyukur.1:10 AM
pdahal..1:10 AM
allah..1:10 AM
salu ad saat aq gmbira apatah lg aq sedeyh1:10 AM
aq jah xsedar sume 2..1:11 AM
apabila aq sdeyh..mmgla kwn2 salu ad dcc aq1:11 AM
aq ad fmly dcc aq1:11 AM
tp mreka sume bkn salu ad tuk aq..1:11 AM
allah salu tuk aq..1:11 AM
every second,every mnute,every hour.........1:12 AM
bktinya..1:12 AM
tyme aq sdeyh..1:12 AM
allah bg aq kwn2 yg sntiasa bg2 kata smngat kat aq..1:12 AM
allah bg ko kat aq..1:13 AM
how i am so thankful 2 GOD..1:13 AM
n i know..1:14 AM
allah taw yg terbaek tuk hambanya..1:14 AM
tuk aq..1:14 AM
tuk ko..1:14 AM
kan?1:15 AM

ya1:15 AM
aku x tau nak ckp cmna1:15 AM

Me


Ya Allah, aku harap pendiriannya akan sentiasa utk Mu, kasihnya akan sentiasa dilebihkan kpd Mu. Kau hadiahkanlah kebahagiaan padanya. Agar dia sentiasa mencari redhaMu. Sesungguhnya, Kau Maha Mengetahui akan setiap sesuatu...ameen



2 comments:

nadeshiko. said...

alhamdulillah..
entry ini aku suke~ :DD
insyaAllah, ianya mampu membuka minda bagi golongan yang lalai~ haha

aminaim said...

insyaAllah, mudah2an..
dan harap2 kita dpr improve diri masing ke arah yg lebeh baik..
=)